Spring naar content

PEC heeft LEFF versterkt vitaliteit gezinnen

Stichting Empower, SportService Zwolle en PEC Zwolle United lanceren het vitaliteitsprogramma ‘PEC heeft LEFF’. Het programma start op 6 mei 2021 in het MAC3PARK stadion. PEC heeft LEFF heeft als doel een gezonder voedings- en bewegingspatroon te realiseren en richt zich op kinderen en hun ouders/verzorgers, die hierbij een positief zetje in de rug kunnen gebruiken. Afvallen kan bijvoorbeeld als start een doel zijn, maar daar hoeft het niet bij te blijven.

Een gezond gewicht en het versterken van de persoonlijke vitaliteit is extra onder de aandacht gekomen door de coronacrisis. PEC heeft LEFF zet zich daarvoor in en richt zich specifiek op de leefstijl van kinderen met autisme, ADHD en/of kinderen die een structuur verlenende omgeving nodig hebben. Stichting Empower is als partner in het project gespecialiseerd in het begeleiden van de deelnemers. Het door middel van bewegen en actief samenwerken de deelnemers successen te laten ervaren en een positief zelfbeeld te helpen ontwikkelen, zit bij Stichting Empower verweven in de missie en visie, waarbij een gezonde leefstijl eigen maken een doel is. Eerder werd al succesvol het project PEC kicks ASS gelanceerd voor kinderen met autisme.

Over PEC heeft LEFF

LEFF staat voor Lifestyle, Energy, Fun en Friends en is een leefstijlprogramma voor kinderen tot en met 16 jaar. Door het programma aan te bieden onder de naam PEC heeft LEFF, wordt de kracht van sport gebruikt om kinderen en hun ouders/verzorgers in beweging te brengen. Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United / PEC Zwolle United): ,,PEC Zwolle en de omgeving van het stadion werken inspirerend voor kinderen. Dat hebben we eerder ervaren met bijvoorbeeld de projecten PEC kicks ASS en Playing for Success. We zijn blij om op deze manier bij te kunnen dragen aan het programma en kijken uit naar de kick-off in het MAC3PARK stadion met de eerste groep deelnemers.”

Start van het project

Op donderdag 6 mei start een pilot van tien weken met een eerste groep van maximaal acht gezinnen. Er zijn twee groepsbijeenkomsten per week met begeleiding, sportactiviteiten en advies over gezonde voeding. Het doel is om de vitaliteit van de deelnemers te versterken door focus op de verbetering van de gezondheid en afname van de BMI (Body Mass Index). De bijeenkomsten worden begeleid door voedings- en beweegcoaches met een pedagogische achtergrond. Dit zijn medewerkers van Stichting Empower en SportService Zwolle, die speciaal zijn opgeleid via de landelijke LEFF-organisatie. Wilco Voulon (bestuurslid van Stichting Empower): ,,PEC heeft LEFF sluit volledig aan bij de werkwijze van Stichting Empower, waarin de geestelijke en fysieke ontwikkeling van de doelgroep centraal staat. Op een positieve en actieve manier werken aan je gezondheid, daar is moed én LEFF voor nodig.”

Zoeken van een bijpassende sport

Onderdeel van het programma is het vinden van een passende sport voor kinderen, die ze ook na afloop van PEC heeft LEFF blijven beoefenen. Loes Boetes (projectleider ‘Vitale inwoners’ bij SportService Zwolle): ,,SportService Zwolle staat voor vitale inwoners middels sport en bewegen. En hier een leven lang plezier aan beleven. Daarom kijken wij samen met de kinderen en hun ouders waar zij energie van krijgen en hoe sport structureel een plek krijgt in hun dagelijks leven.”

Als de deelnemers en organisatoren de pilot succesvol vinden, dan kunnen jaarlijks meerdere groepen deelnemen.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of deelname aan PEC heeft LEFF kunt u contact opnemen met Diede Spel van Stichting Empower via: diede@stichtingempower.nl en 038-3030128.