Spring naar content

Padel

Padelgroep

De Padelgroep van Stichting Empower is opgericht om jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in beweging te krijgen en hen te helpen hun vaardigheden en zelfvertrouwen in het padellen te ontwikkelen. Onze padelgroep bestaat uit jongeren en begeleiders die samen trainen onder deskundige begeleiding. Het is een veilige en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. 

Doel en opzet van de Padelgroep 

Het doel: De Padelgroep heeft als hoofddoel om jongeren met ASS te helpen angst te overwinnen, succeservaringen op te doen en een positief zelfbeeld te ontwikkelen door middel van padellen. We streven ernaar om hun persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen door deelname aan padelactiviteiten. 

De doelgroep: Deze groep is speciaal opgezet voor jongeren met ASS. We begrijpen de unieke behoeften van deze groep en passen onze activiteiten aan om een inclusieve en ondersteunende omgeving te bieden. 

Wat kun je verwachten? 

  • Wekelijkse padeltrainingen: Onze padelgroep komt regelmatig samen voor trainingen. Tijdens deze sessies krijgen jongeren de kans om padel te leren en hun vaardigheden te verbeteren onder begeleiding van ervaren trainers die bekend zijn met ASS. 
  • Plezier en beweging: Bij de Padelgroep draait alles om plezier hebben en in beweging komen. Onze trainingen zijn leuk en uitdagend, wat jongeren motiveert om deel te nemen en zichzelf te verbeteren. 
  • Sociale interactie: Samen padellen biedt een geweldige kans om contact te maken met leeftijdsgenoten. Jongeren leren samenwerken, communiceren en sociale vaardigheden ontwikkelen, wat kan leiden tot nieuwe vriendschappen. 
  • Vaste afspraken en structuur: Onze trainingen zijn gestructureerd en verlopen volgens duidelijke afspraken. Dit biedt een gevoel van veiligheid en voorspelbaarheid voor jongeren met ASS. 
  • Succeservaringen: Deelname aan de Padelgroep biedt jongeren de kans om succeservaringen op te doen. Of het nu gaat om het verbeteren van techniek, het winnen van een wedstrijdje of gewoon genieten van het spel, elke prestatie wordt gewaardeerd en gevierd. 

De voordelen van deelname:

  • Fysieke gezondheid: Regelmatig padellen verbetert de conditie, kracht en algehele gezondheid. 
  • Mentale veerkracht: Sporten helpt bij het verminderen van stress en angst, en verbetert de stemming en mentale welzijn. 
  • Zelfvertrouwen: Door successen te ervaren, groeit het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. 
  • Sociale vaardigheden: Jongeren leren samenwerken, communiceren en vriendschappen opbouwen. 
  • Structuur en discipline: Trainingen bieden structuur en routine, wat kan helpen bij de algehele ontwikkeling. 

Doe mee met de Padelgroep van Stichting Empower! 

Sluit je aan bij onze padelgroep en ervaar het plezier van padellen, ontwikkel je vaardigheden en bouw nieuwe vriendschappen op! Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden. We kijken ernaar uit om samen met jou te padellen!