Spring naar content

Hardlopen

Hardloopgroep

De loopgroep van Stichting Empower is opgericht met als doel jou in beweging te krijgen en een positieve impact te hebben op je fysieke en mentale welzijn. Onze loopgroep bestaat uit jongeren, begeleiders en vrijwilligers die iedere woensdagavond samen trainen en ook deelnemen aan diverse loopevenementen in en rondom Zwolle. Het is een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien, zowel fysiek als mentaal. 

Doel en opzet van de Hardloopgroep 

Het doel: De Hardloopgroep heeft als hoofddoel om jongeren met ASS te helpen angst te overwinnen, succeservaringen op te doen en een positief zelfbeeld te ontwikkelen door middel van padellen. We streven ernaar om hun persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen door deelname aan padelactiviteiten. 

De doelgroep: Deze groep is speciaal opgezet voor jongeren met ASS. We begrijpen de unieke behoeften van deze groep en passen onze activiteiten aan om een inclusieve en ondersteunende omgeving te bieden. 

Wat kun je verwachten? 

  • Trainingen op maat: Onze trainingen zijn aangepast aan jouw niveau en tempo. Of je nu een beginner bent die net begint met lopen of een meer ervaren loper die zijn prestaties wil verbeteren, onze begeleiders zorgen ervoor dat je de juiste ondersteuning krijgt. 
  • Gezamenlijke activiteiten: De loopgroep traint samen en neemt deel aan loopevenementen in en rondom Zwolle. Deze gezamenlijke activiteiten bevorderen het groepsgevoel en bieden een leuke en motiverende manier om actief te blijven. 
  • Begeleiding en ondersteuning: Tijdens de trainingen en evenementen staan onze ervaren begeleiders voor je klaar. Ze geven je de nodige begeleiding en motivatie om door te zetten, zelfs als het even moeilijk wordt. 
  • Doelen stellen en behalen: Samen met je begeleiders stel je persoonlijke doelen op. Dit kunnen doelen zijn op het gebied van fitheid, gezondheid of persoonlijke groei. We helpen je om deze doelen te bereiken en vieren samen je successen. 

De voordelen van deelname 

  • Fysieke gezondheid: Regelmatig bewegen verbetert je conditie, kracht en algehele gezondheid. Het helpt je fit en energiek te blijven. 
  • Mentale veerkracht: Sporten helpt bij het verminderen van stress en angst, en verbetert je stemming en mentale welzijn. 
  • Sociale interactie: De loopgroep biedt een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Samen trainen en deelnemen aan evenementen versterkt het gevoel van gemeenschap. 
  • Structuur en routine: Regelmatige trainingen en deelname aan evenementen bieden structuur en routine, wat een positieve invloed kan hebben op je dagelijks leven. 

Doe mee met de loopgroep van Stichting Empower! 

Of je nu al ervaring hebt met hardlopen of net begint, je bent van harte welkom bij onze loopgroep. Samen werken we aan je leerdoelen, fysieke fitheid en een gezonde levensstijl. Meld je aan en ontdek hoe leuk en motiverend het kan zijn om samen met anderen in beweging te komen en je doelen te bereiken. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden. We kijken ernaar uit om samen met jou te gaan trainen en deel te nemen aan de loopevenementen!