Spring naar content

Zwemmen

Zwemgroep

De Zwemgroep van Stichting Empower is opgericht om jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in beweging te krijgen en hen te helpen hun vaardigheden en zelfvertrouwen in het water te ontwikkelen. Onze zwemgroep bestaat uit jongeren en begeleiders die samen trainen onder deskundige begeleiding. Het is een veilige en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. 

Doel en opzet van de Zwemgroep 

Het doel: De Zwemgroep heeft als hoofddoel om jongeren met ASS te helpen vertrouwd te raken met water, zwemvaardigheden te ontwikkelen, angst te overwinnen, en een positief zelfbeeld op te bouwen. We streven ernaar om zwemmen leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. 

De doelgroep: Dit programma is speciaal ontworpen voor jongeren met ASS. We begrijpen de specifieke behoeften van deze groep en zorgen voor een inclusieve en ondersteunende omgeving. 

Wat kun je verwachten? 

  • Wekelijkse zwemtrainingen: Onze zwemgroep komt regelmatig samen voor zwemtrainingen. Tijdens deze sessies krijgen jongeren de kans om te leren zwemmen, hun zwemvaardigheden te verbeteren en zelfvertrouwen in het water op te bouwen, onder begeleiding van ervaren instructeurs. 
  • Plezier en beweging: Bij de Zwemgroep draait alles om plezier hebben en vertrouwd raken met het water. We bieden een ondersteunende omgeving waarin jongeren kunnen genieten van het zwemmen en zichzelf kunnen uitdagen. 
  • Sociale interactie: Samen zwemmen biedt een geweldige kans om contact te maken met leeftijdsgenoten en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Jongeren leren samenwerken en communiceren in een ontspannen omgeving. 
  • Veiligheid en begeleiding: Veiligheid staat voorop in onze zwemgroep. Er zijn ervaren instructeurs en begeleiders aanwezig om de jongeren te ondersteunen en te zorgen voor een veilige zwemomgeving. 
  • Succeservaringen: Deelname aan de Zwemgroep biedt jongeren de kans om succeservaringen op te doen in het water. Of het nu gaat om het behalen van een zwemdiploma, het verbeteren van zwemtechnieken, of gewoon genieten van het zwemmen, elke vooruitgang wordt aangemoedigd en gevierd. 

De voordelen van deelname:

  • Fysieke gezondheid: Zwemmen verbetert de conditie, spierkracht en algehele gezondheid. 
  • Mentale veerkracht: Zwemmen kan stress verminderen en bijdragen aan een positieve stemming. 
  • Zelfvertrouwen: Door te leren zwemmen en succes te ervaren, groeit het zelfvertrouwen. 
  • Sociale vaardigheden: Samen zwemmen bevordert sociale interactie en het opbouwen van vriendschappen. 
  • Veiligheid in het water: Het aanleren van zwemvaardigheden vergroot de veiligheid in en rondom het water. 

Doe mee met de Zwemgroep van Stichting Empower! 

Sluit je aan bij onze zwemgroep en ontdek de vreugde van zwemmen, verbeter je vaardigheden en bouw zelfvertrouwen op in het water! Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden. We kijken ernaar uit om samen met jou te zwemmen!