Nieuws

PEC heeft LEFF versterkt vitaliteit gezinnen

PEC heeft LEFF versterkt vitaliteit gezinnen19 maart 2021

Stichting Empower, SportService Zwolle en PEC Zwolle United lanceren het vitaliteitsprogramma ‘PEC heeft LEFF’. Het programma start op 6 mei 2021 in het MAC3PARK stadion. PEC heeft LEFF heeft als doel een gezonder voedings- en bewegingspatroon te realiseren en richt zich op kinderen en hun ouders/verzorgers, die hierbij een positief zetje in de rug kunnen gebruiken. Afvallen kan bijvoorbeeld als start een doel zijn, maar daar hoeft het niet bij te blijven.

Meer lezen
Meerdere vacatures afstudeerstagiaire Bedrijfskunde

Meerdere vacatures afstudeerstagiaire Bedrijfskunde 10 oktober 2018

Voor het nieuwe schooljaar heeft stichting Empower meerdere uitdagende afstudeer opdrachten voor een student bedrijfskunde MER. Ga jij deze uitdaging aan en kom je ons professionele team versterken?

Meer lezen
Samenwerkingsovereenkomst getekend door Ontdek Autisme en Stichting Empower.

Samenwerkingsovereenkomst getekend door Ontdek Autisme en Stichting Empower.05 september 2017

Op dinsdag 5 september 2017 hebben Ontdek Autisme en Stichting Empower een samenwerkingsovereenkomst getekend inzake verdere optimalisering van de aangeboden dienstverlening. Zo gaat Ontdek Autisme zich specifiek richten op het aanbieden van trainingen en zullen aanvragen voor begeleidingen en andere ondersteuning doorverwezen worden naar Stichting Empower. Andersom zal Stichting Empower, behalve Rots en Water en PMT, voor alle trainingen doorverwijzen naar Ontdek Autisme. Daarnaast zal een groot gedeelte van de coördinatie hieromtrent door Empower verzorgt worden.

Meer lezen
Stichting Empower en CampooZ bezorgen jongeren een geweldige vakantie.

Stichting Empower en CampooZ bezorgen jongeren een geweldige vakantie.10 augustus 2017

Empower bezorgt deze vakantie periode weer een groot aantal kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis een geweldige zomer. Traditioneel wordt er een kamp opgezet op camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee. Dit jaar heeft vouwwagen fabrikant CampooZ voor een periode van 6 weken een mooie luxe vouwwagen ter beschikking gesteld zodat de deelnemers met nog meer gemak, comfort en kwaliteit kunnen genieten.

Meer lezen
De reden waarom stichting Empower werkt conform de Presentie Theorie

De reden waarom stichting Empower werkt conform de Presentie Theorie28 juli 2017

Een zeer korte omschrijving van presentiebeoefening is de volgende: Een praktijk waarbij de zorggever zich aandachtig en toegewijd op de ander betrekt, zo leert zien wat er bij die ander op het spel staat – van verlangens tot angst – en die in aansluiting dáárbij gaat begrijpen wat er in de desbetreffende situatie gedaan zou kunnen worden en wie h/zij daarbij voor de ander kan zijn. Wat gedaan kan worden, wordt dan ook gedaan. Een manier van doen, die slechts verwezenlijkt kan worden met gevoel voor subtiliteit, vakmanschap, met praktische wijsheid en liefdevolle trouw.

Meer lezen
Van achter een hek...

Van achter een hek...26 juni 2017

‘Aan de kant!’ Al schreeuwend en vloekend probeert een man in een wit met groen gestreept shirt, zich slingerend een weg te banen door een grote groep van lopers. Ik schrik van zijn woorden. De lopers rennen lachend hun weg voort en beseffen niet dat ze deze man tot hinder zijn. Een fietser heeft toch zojuist fluitend en luidkeels geroepen dat ze rechts moeten houden? Ik aanschouw het tafereel van achter een hek. ‘Rechts houden!’ roept de man nu nog harder. Maar wanneer iedereen voor je links blijft lopen, ben je niet geneigd om opzij te gaan. Even heerst er verwarring. De lopers proberen tevergeefs een stap opzij te zetten. Te laat realiseren zij zich dat de snelste lopers zich al op enkele honderden meters van de finish bevinden, op dezelfde weg als de recreanten.

Meer lezen
Nieuwe informatie brochure goed ontvangen door gemeentelijke zorgloketten.

Nieuwe informatie brochure goed ontvangen door gemeentelijke zorgloketten.21 juni 2017

De afgelopen weken hebben we onze nieuwe informatie brochure bij verschillende centra voor jeugd en gezin en sociale wijkteams in de provincies Overijssel, Gelderland, Drenthe en Flevoland afgeleverd. De hier aan gekoppelde presentaties, welke we voor teams van consulenten hebben gegeven werden enthousiast ontvangen. Met name onze missie, visie en werkwijze waarin de presentie theorie een belangrijke rol heeft gekregen wordt als positief ervaren. Interesse in onze informatie brochure? Mail dan naar info@stichtingempower.nl

Meer lezen
Hardloopplezier tijdens de Wavin 4 Engelse Mijlen

Hardloopplezier tijdens de Wavin 4 Engelse Mijlen19 juni 2017

Zaterdag 10 juni deed de hardloopgroep van Stichting Empower mee aan de Wavin 4 Engelse Mijlen in Zwolle. Voor sommige deelnemers van de hardloopgroep hun eerste hardloopevenement en voor anderen weer een volgende uitdaging. Met zijn allen werden er successen behaald en zijn er weer een aantal jongeren opgeplust, zoals wij dat noemen bij Stichting Empower. Al met al een zeer geslaagde dag voor de hardloopgroep.

Meer lezen
Kickboks weerbaarheidstraining met de jongerengroep

Kickboks weerbaarheidstraining met de jongerengroep29 mei 2017

Zaterdag 20 mei 2017 was weer een geslaagde jongeren dag bij het Empowerhuis! De jongerengroep van 13 tot 16 jaar had vandaag een sportief programma. In de ochtend hebben de jongeren eigen activiteiten bedacht. Mountainbiken in de bossen van Hattem, outdoor-sjoelen en een watergevecht in onze prachtige tuin kwamen aan bod. Er werd volop genoten van het lekkere weer! En als mooie afsluiter, een kickboks weerbaarheidstraining bij Amieries Gym.

Meer lezen
Nieuwe informatiefolder

Nieuwe informatiefolder16 mei 2017

Om zowel professionals als ( mogelijke ) cliënten van informatie te kunnen voorzien, hebben wij een mooie informatiefolder gemaakt. Deze geeft een duidelijk beeld geeft van het huidige hulpverleningsaanbod binnen de stichting.

Meer lezen